Systel is a partner of Voicetel Communications

PARTNERSTWO TECHNOLOGICZNE

Poznańska spółka technologiczna Systell, dostawca systemu Systell Contact Center, została oficjalnym partnerem firmy Voicetel Communications.

– Jednym z celów współpracy jest przyspieszenie procedur związanych z uruchamianiem kanałów automatycznej obsługi głosowej u klientów korporacyjnych. W ramach współpracy Voicetel jako leader technologiczny rozwiązań klasy conversational AI występować będzie jako dostawca w procesie wdrażania lub rozwoju zintegrowanej infrastruktury telekomunikacyjnej dla obecnych i nowo pozyskiwanych klientów Systell. – czytamy w komunikacie spółki Systell.

Systell ma zapewniać także dodatkową infrastrukturę do realizacji kampanii outboundowych uruchamianych przez Voicetel w ramach systemów Zoya, Maya, Pola oczy wykorzystywany przez firmy z sektora finansowego – Lydia.

Voicetel Communications to lider rynku smart speech – inteligentnej automatycznej obsługi klienta. Brilliance – stworzona przez firmę, unikatowa w skali światowej technologia dialogowa – pozwala zautomatyzować procesy obsługi telefonicznej w przedsiębiorstwach reprezentujących dowolne branże oraz w contact center. Ucząca się sztuczna inteligencja rozumie człowieka i potrafi prowadzić z nim płynny dialog – przede wszystkim w formie komunikacji telefonicznej, może jednak obsługiwać także inne kanały głosowe oraz tekstowe. Voicetel działa na rynku B2B, docelowo jednak – w perspektywie kilku lat – chce objąć usługami także rynek B2C, docierając bezpośrednio do klientów indywidualnych.

Firma Systell od ponad 12 lat zajmuje się tworzeniem i projektowaniem systemów informatycznych do obsługi call i contact center. Specjalizuje się w dostarczaniu elastycznego oprogramowania klasy CC/CRM do obsługi klienta, koncentrując się na sektorze MŚP. Codziennie za pośrednictwem systemu Contact Center realizowanych jest ponad 1,5 miliona połączeń telefonicznych, wysyłane są maile, SMS-y, voice SMS-y oraz prowadzone są chaty. Systell ma na swoim koncie ponad 550 wdrożeń i integracji oprogramowania dla contact center i od lat zwiększa skuteczność komunikacji między przedsiębiorstwami, a ich klientami. Ponadto firma wdraża i utrzymuje serwery telekomunikacyjne IP PBX i centrale telefoniczne, dostarcza sprzęt telekomunikacyjny oraz integruje telefonię z działającym już u klienta oprogramowaniem ERP i CRM.